12 okt Szüreti egyenleg 2019
Betakarítottuk a 2019-es év termését. Szélsőséges év volt, ugyanakkor mindezzel együtt reménnyel és izgalommal teli időszak vár ránk. Már az év elejétől valami hasonlóban bizakodtunk, amikor a termést becsültük. Sikerült egész évben felülkerekednünk a szőlő növekedésén és folyamatos kontroll alatt tartottuk. Nem volt egyszerű, és még így is némelyik dűlőben bekaptunk egy-egy fertőzést. Csiki-csuki játék ez egész évben. Kételyek közötti döntéshozatalok halmaza, de hát ezért is szép ezzel foglalkozni. Idén gyönyörű volt a Zweigelt alapanyagunk a Guba-hegyen, ezért úgy döntöttünk, hogy abból készítünk rozét. Nagyon odafigyeltünk a feldolgozásnál, hogy a lehető legkevesebb hibát kövessük el. Idén először az erjedési hőmérsékletet folyamatosan alacsonyan tartottuk, ezért lassabb erjedést tudtunk elérni. Ennek köszönhetően zamatosabb és frissebb rozéban reménykedünk. Mindenki írja fel, hogy meg kell kóstolni. A Blauburger és Kékfrankos szőlőinket szinte egy időben szedtük. Hagyományosan, kézi csömöszöléssel és nyílt erjesztéssel készítjük minden évben. Nagyon várjuk már az eredményt. Közben letöltöttük a 2017-es évjárat borait is. Újításként egy kisebb design váltással is készülünk. Részletek hamarosan! Addig is gyönyörküdjünk a fák és a szőlő által nyújtotta hihetetlen sokszínűségben.
Közben letöltöttük a 2017-es évjárat borait is. Újításként egy kisebb design váltással is készülünk.