Kőszeg

Hegy és patak, földek és falak, borok és vizek, gazdák és mesterek, honosak és érkezők.

Kőszegen kiegészítik egymást a dolgok: összeadódnak, átlényegülnek, ihletnek és ihletődnek. Teremtik, vonzzák és tükrözik a kultúrát.

Ne maradjon ki belőle!

Nem véletlenül mondják, hogy Kőszeg az ország ékszerdoboza, hiszen Magyarországon itt a legmagasabb az egy főre jutó műemléképületek száma.

A történelmi belváros a viharos múlt ellenére is érintetlen maradt, ezzel szinte teljesen egyedülálló hazánkban. A város főtere – a Jurisics tér – az ország egyik legrégebbi barokk tere, és itt áll az ország legidősebb városházája is. Igazi időutazós sétát lehet tenni a romantikus belvárosban, ahol érdemes egyenként megcsodálni a gyönyörű épületeket, mert mindegyiknek saját, érdekes története van. Közben pedig bőven akad lehetőség megpihenni, kiülni egy teraszra, ahol széles kínálatból lehet választani a helyi borok közül.

Fotó: Alpok-drones 2018

A kőszegi bor elsősorban vörösbor, kedvelt fajták a Kékfrankos, Zweigelt, Blauburger, a fehérek közül a Chardonnay, Furmint, de kóstolhatunk rozét is, mely szintén nagy sikereknek örvend.

A Kőszegi Bor egy közösségi kezdeményezés alapján létrejött márkaépítés eleme. Célja, hogy a bor hírét a lehető legtöbb emberhez eljuttassa és utána a pohárban bizonyítsa rátermettségét.

 

A helyi borok több megmérettetésen is bebizonyították a minőségi jelző feltüntetését. A kőszegi borok a komolyságot, a testességet és az eleganciát szeretnék tükrözni. A borászok célja, hogy egy olyan kultúrát ápoljanak, ami megélhetést, örömöt és megbecsülést ad a mindenki számára.