Kőszegi borok kóstolója a lovagteremben

Kőszegi borok kóstolója a lovagteremben

Öregbíteni és fenntartani a kőszegi bor jó hírét, még inkább növelni a presztízsét, ezzel a céllal is szervezték a 4. Bor-Korzót, amelyen exkluzív környezetben, jó társaságban kóstolhatták meg a vendégek kedvelt fajtáikat.

Kampits László kőszegi borász a lovagteremben arról beszélt: – Kezdenek erősödni a fehérborokban, de szép rozék lettek, a vörösboroknál pedig szokásosan széles a paletta.

Kilenc helyi, kőszeghegyaljai pincészet mutatta be legújabb palackos borait szombaton a Jurisics-vár lovagtermében.

A borversenyek ­hónapja az április. Az idén is a Kőszegi Borbarát Klub szervezte a városi megmérettetést – a Bor-Korzón hirdettek eredményt.

Több évtizede bírálja a nedűket Alasz László, aki elmondta: – Hatalmasat fejlődött a borászat, hiszen lényegesen jobb tételek kerültek a zsűri elé, igényesebbek a gazdák a készítés, a technológia, a tárolás, a kezelés vonatkozásában is.

A hölgyek gondoskodtak a borkorcsolyákról – az egyéb sós sütemények mellett borkorcsolya versenyük nyertesét, a tökmagos-túrós háromszöget is megkóstolhatták a vendégek.

Kulcsszó