Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napok

Kőszeghegyaljai Nyitott Pince Napok

Ismerje meg a kőszegi borkultúrát és látogasson borospincéket az ősi Pogányok szőlőhegyen és Cákon. Két napon keresztül élvezheti a helyi gasztronómiát és a helyi borokat. Sétáljon a természetben, és közben térjen be a borospincék hangulatos teraszaira, kerthelyiségeibe. A pincék karnyújtásnyira helyezkednek el egymástól, így gyalogosan is könnyedén teljesíthető a túra. A zsúpfedeles cáki műemléki pincesor önmagában nagy élmény, de ezen a napon valódi borászok költöznek a présházakba. A borok mellett több helyszínen is étkezési (BÜFÉ) lehetőséget biztosítanak a pincészetek.

A szőlőhegy Kőszegtől 2 km –re található, ami megközelíthető turistaútvonalon, gyalogosan – biciklivel, és főúton gépkocsival. Helyközi buszjáratnál Cák, Pogányhegy bejárati út megállót kell keresni. Ezen az oldalon igazi szőlőhegyi hangulat várja, ahol a présházakkal ölelt úton egészen a csúcsig juthatunk, itt aztán igazán gyönyörködhetünk a panorámában.

Ideális program, barátoknak, családoknak, kirándulóknak, borturistáknak!

Időpont: 2023. május 27 -28. 10 órától
Helyszín: Cák és Kőszegdoroszló Pogányok szőlőhegy
Hivatalos honlap: www.koszegibor.hu
Facebook esemény: https://fb.me/e/2qMRmDrxv
Belépés: INGYENES
Regisztráció: NINCS

Pohár értékesítés: a kijelölt pincéknél pohár vásárlási/bérlésére van lehetőség 1000Ft/pohár áron. Saját pohár használata megengedett! 

Nyitva lévő pincék:

Kulcsszó