Évzárás

Évzárás

A karácsony szent ünnepének fényében valamennyien a 2020-as év lezárásához érkezünk. Az adventi csend, az esti gyertyafények és a melegbe való burkolózás mind-mind ahhoz segít minket hozzá, hogy a magunk mögött hagyott napokat és heteket megfelelően értékeljük, s leginkább azokért mérhetetlen hálát adjunk.

Különös év áll – kivétel nélkül – mindenki mögött, amely a lehető legjobb alkalmat kínálja arra, hogy visszatekintsünk a 2020-as év eredményeire, nehézségeire, kudarcaira és büszkeségeire egyaránt.

Mi most kissé visszavonultunk a pincébe és persze magunk is „elvégezzük a házi feladatot”, azaz megpróbáljuk levonni az évből a következtetéseinket, amelyek segítségével egy fantasztikus 2021-es év elé nézünk nagy tervekkel és még annál is nagyobb lelkesedéssel.

A mi erőnk a Barátainkból és a Vendégeinkből áll, az ő visszajelzéseikből és újbóli látogatásaikból. Mindezekért és azért, hogy az idei évben is a Kampits Családi Pincét választotta, rendkívül nagy hálával tartozunk, amelyet a jelen helyzetben ezzel a nagybetűs KÖSZÖNETTEL fejezünk ki.

Az alábbi gondolat számunkra jó sorvezetőként szolgál:

„Ha az ünnep elérkezik az életedben, akkor ünnepelj egészen. (…) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.” (Márai Sándor)