Kiegyensúlyozott évjárat

Kőszeg főként vörösboros vidék, így a blauburger, zweigelt, kékfrankos sorrendben kezdődött a betakarítás szeptember végén. Április 24-én, Szent György napján, mikor a városi ünnepségen bemutatásra kerültek az akkori szőlőhajtások, csak reménykedtünk a jobb évjáratban az előző évihez viszonyítva. Most a kőszegi gazdák egytől egyig megnyugodva térnek haza szőlőikből, hiszen a termény, amiért egész évben annyit izgultunk és dolgoztunk, már biztonságos helyre, a pincébe költözött. 

 

Szüret Kőszegen, az Alpokalján

A statisztika szerint egy rendkívüli jó évjárat körülbelül 7-8 évente következik be. Lassan már esedékes lesz egy 2008-as szintet megütni, írta a Mandinernek szüreti beszámolójában a Kőszegen borászkodó Kampits László.

 

RADIOTELEVIZIJA SLOVENIJA - Magyar Műsorok Stúdiója, Lendva

Ebben a műsorban három riportanyag látható, először Muravidék, majd Zala megye kastélyai és végül Vas megye borászatai. Az adás 30 perces, így Vas megye borászatait a 20:45 percnél találják meg. A műsor 2014.06.19-én volt látható a Szlovén televízió 1-es, majd 2-es csatornáján. 

 

Vállalkozz itthon magazin

A Vállalkozz Itthon Magazin második számát tartjátok most a kezetekben. Vállalkozni jó dolog: az önmegvalósítás legegyszerűbb formája. :) Itthon vállalkozni pedig még jobb! Jelenleg is számtalan olyan fiatal, sikeres hazai vállalkozó létezik, akik arra a legbüszkébbek, hogy volt önbizalmuk és kitartásuk a saját cégük felépítéséhez. A következő generáció pedig ti lesztek! Ti lesztek azok, akik sikeres vállalkozásokat hoznak létre. Sokan túl hamar feladják, nem hisznek eléggé az álmaikban. Magazinunk célja, hogy olyan módszereket, praktikákat, valamint mintákat mutasson be, melyek segítenek továbblendülni a kezdeti, kétségekkel teli időszakon, és bebizonyítják, hogy kellő kitartás és elszántság mellett érdemes elindulni a vállalkozói lét olykor rögös útján.

 

Az 50 legígéretesebb vállalkozói ötlet

Családi vállalkozásról lévén szó, az irány már adott volt. Mikor abban nő fel valaki, ami később akár az élete értelme is lehet, akkor sokszor nem is tudatosul benne, mennyire szerencsés, hogy azzal foglalkozik, amit egész életében látott. Így a munka a mindennapok részévé vált, ezáltal a szemlélet is megváltozik. Így volt ez a mi családunkban is. Kisgyerekként sokszor csak játékból, vagy a jó levegő miatt voltunk a szőlőben, ám ahogy nőttünk, úgy komolyodtak a ránk bízott feladatok is. Később már nem tudtuk mikor is „dolgozunk” és mikor nem. Ily módon a szabadidőm is a szőlőre koncentrálódott. Mikor már láttuk, hogy ezt az értéket érdemes tovább vinni, elvégeztem hozzá a kellő iskolát, így már volt mire építkezni. 


Nagyarany a chardonnay-nak

A 2014. évi Vas Megyei Borversenyre 138 borral neveztek a borászok. Ezek közül egy érdemelte ki a Nagyarany, harmincegy az arany, hatvannyolc az ezüst, huszonnégy a bronz, tizennégy pedig az oklevél minősítést. A legmagasabb pontszámot Mándli Tibor 2013-es chardonnay-ja kapta, a vörösborok között jól szerepeltek a blauburgerek, míg a legeredményesebb kőszegi borászat az Alasz Pince lett. A díjakat Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Huber László, Kőszeg polgármestere adta át a borászoknak.

 

Húsvét a facebookon Mandiner.bor.hu 

A kőszegi Kampits pincészet minden húsvéthoz kapcsolódó népszokást és képzettársítást beemelt képeslapjába. Kaptak is rögtön szentképet kommentben. 


Citistar Selencion 2013 Év embere - CITISTAR

Immár X. alkalommal rendezte meg 2014. február 21-én a Citistar.hu online magazin egyik legkiemelkedőbb eseményét, a Citistar Selencion díjátadó bált, amelynek idén a Tóvendéglő adott otthont.

A bálon adták át az ÉV EMBERE 2013 díjat. A vendégek szórakoztatásáról egyebek között Nagy János operaénekes, Gyurka Tünde "szív hangja" énekesnő, Kántor László Rock & Dili Show énekes, Shamila és Isis Gyöngyei Orientális Tánccsoport gondoskodott.

 

FVH- Győr : A fiatal vállalkozóknak Yoda mester szavai is megszívlelendőek

A rendezvényen megjelenteket Ollári Gergely megyei elnök köszöntötte a Mobilis épületében, aki elsősorban 2013 sikereiről számolt be. Ismertette a januárban induló mentorprogramot, illetve örömét fejezte ki a nyár közepén megalakult......

 

Autós élet hasábjain

 

mandiner Bor

A kőszegi Kampits családi pince is leszüretelte, amit le kell. Harmonika, konténer, 19-es mustfok, erjedő must!

 

Kőszegi borászok Olaszországban

Olaszországi kétnapos szakmai útjukról március 2-án érkeztek haza a kőszegi pincészetek (Kampits, Jagodics, Stefanich, Láng és Alasz) képviselői. A kapcsolat nem új keletű, hiszen Szövényi Ernő .....
 

Nyitott Pincék a Pogányokban

A kőszegdoroszlói Pogány-hegyre idén már ötödik alkalommal csábított Pünkösd vasárnapján a Nyitott Pincék bortúra. Sokat előre jelentkeztek a nagyszerű borokat kínáló programra. Tizennégy pincetulajdonos fogadta a vendégeket. Alasz Gábor, Kampits Ernő, Ávár Imre Bognár József.....

 

 

 

 

 

 

 

 2013-2015 Kampits Családi Pince - Kőszeg


design by suletom