KAMPITS Családi Pince

Kékfrankos ROZÉ - 2015


Borcsalád: Könyned
Típus: száraz rozébor
Alkohol: 11,5 %vol
Fogyasztása:  12 ºC
Űrtartalom: 0,75l

Egységár: 1066 Ft/liter

1 300 Ft   MIÉRT SZERETJÜK?

Ma már nincs vörösbor technológia a mellé illesztett rozé nélkül, de mit is fogyasztanánk a nyári kánikulában, ezen kívül fröccsnek sem utolsó.
Klasszikus hagymahéj szín, gyümölcsös, szőlővirág illatú, ízében a cseresznye és málna felfedezésének öröme. Élénk savak és a széndioxidtartalma növeli a frissesség és az üdeség érzetét.
Kékfrankos szőlőkből, speciális rozé borkészítési technológiával készült. Karakterében ugyan a fehérborhoz áll közelebb, de bármely étel jó kiegészítője.
Egy rövid "macerációs" időnek tesszük ki a szőlő levét a héjával együtt. A zúzás után a kékszőlő héja minimális ideig a mustban marad (általában 2-4 óra), hogy „megfesse” a szőlőlevet - pont annyira, amennyire ezt a gondoljuk, majd a mustot elválasztjuk a héjtól, általában sajtolás nélküli lecsapolással követi az erjesztés.
A héjon lévő színanyag -mely a vörösborra oly jellemező - nem kerül a mustba, így a világos rózsaszíntől a barnás hagymahéj színig terjedhet a színskála.
A rozé bor a nyári esték egyik legkedveltebb frissítő borai közé tartozik . Ez a kékfrankos szőlőből készült könnyed bor ugyanúgy tökéletes kiegészítője lehet a nyugodt esti beszélgetéseknek, ahogy a nyüzsgő szabadtéri grillezéseknek is. Gyümölcsös ízvilága üdeséget, játékosságot és vidámságot kölcsönöz a bornak, így méltán lehet a hölgyek egyik kedvenc választása is.
A rozét 10-12 °C fokon érdemes fogyasztani, mert ezen a hőfokon bontakozik ki igazán a harmóniája. A magasabb hőmérsékleten fogyasztott rozéban gyorsabban szabadul fel az alkohol, ami elnyomja a gyümölcsös jellegét. Nem csak salátákhoz, előételekhez, fehér szárnyas húsokhoz ajánlott, hanem bármely más étel kiváló kiegészítője lehet, sőt aperitifként is érdemes fogyasztani.

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

  

 
 2013-2015 Kampits Családi Pince - Kőszeg


design by suletom