Feliratkozás hírlevélre

Borlekvár

 

 

 Borlekvár

KAMPITS Családi Pince

Borzselé


Borcsalád: Édesség
Típus: zselésített vörösbor
Alkohol: 1,5 %vol
Fogyasztása:  szobahőmérsékleten
Űrtartalom: 200g,

       jelenleg kapható

 



Kézműves ételkülönlegesség, mely szeretné megmutatni, az alternatív felhasználási módokat. Ha szabadjára engedjük fantáziánkat, biztosak lehetünk benne, hogy semmi sem szab határt. Gondoltunk egyet, és saját ízlésvilág alapján elkészítettük saját alapanyagból ezt a csodát. 

Ideális ajándék, egy szerettünknek, aki kedveli a borokat, ám e formájában még nem találkozott vele. Ereje abban van, hogy nagy gondossággal, precíz munkával készítjük teljesen kézműves módon. Üvegbe töltjük, felöltöztetjük, és tálaljuk. 


MIÉRT SZERETJÜK?

Régóta ismert és tudományosan is bizonyított, hogy a vörösborban levő anyagok, elsősorban polifenolok, különösen a rezveratrol, milyen kedvező hatással vannak az egészség megőrzésére, elsősorban az erekre.
Tartalma: vörösbor, cukor, citromsav, pektin. 4% alkoholt tartalmaz.

Kitűnően illik rántott sajtokhoz, sült és párolt húsokhoz, túrógombóchoz vagy császármorzsához. De feldobhatunk vele desszerteket, vanília fagylaltot vagy gyümölcssalátát is. Ízében könnyen felismerhetők a finom vörösboraromák, ezért nem téveszthető össze más zselékkel, lekvárokkal. Édeskés íze miatt a reggeli croissant-hoz is kínálhatjuk.

 

 

 

 

 

 
 

Receptötletek

Mandulás-kecskesajtos karaj, extrákkal

 

1/4 csomag aszalt vörös áfonya apróra vágva

1/4 csomag pirított mandula forgács

1 evőkanál citromlé

1 evőkanál oliva olaj

2 dkg kecskesajt
    ezeket össze keverni

4 szelet 2-3 cm vastag karajnak az oldalán zsebet vágni, sózni, borsozni, betölteni a kecske sajtos keverékkel, fogpiszkálóval összetűzni a nyílásokat.

A húsokat mindkét oldalukon aranybarnára pirítani olivaolajon, majd az 1/4-g felönteni vízzel, lefedve párolni 20 percig
A húsokat kivesszük a léből, 1 ek liszttel besűrítjük a levet mártássá.
Pirított burgonyával, borlekvárral tálaljuk


 

Borlekváros csokikrém

20 dkg jó minőségű étcsokoládé

2 dl tejszín
(20%-os)
gőz fölött összeolvasztani

2-3 evőkanál borlekvár (vagy amennyit az ízlelőbimbónk diktál)
Belekeverjük a borlekvárt, homogénné keverjük a masszát, poharakba töltjük, és kihűtjük. ha besűrűsödik, már fogyasztható is, friss gyümölccsel, kompóttal, vagy egy jó pohár desszetborral

 

Várjuk tapasztalatikat, véleményüket és receptjeiket!

 

 

 

 

 

Hogyan juthatok hozzá?

Keressen Elérhetőségeink valamelyikén, és személyesen, vagy postai úton eljuttatjuk Önhöz!

Árakról érdeklődjön személyesen!

 

 

  

 




 2013-2015 Kampits Családi Pince - Kőszeg


design by suletom