Rusznyák Péter


Minden évben mintegy 2 hektár termése kerül be, ezek kizárólag saját területről származnak. Szeretnénk megmaradni olyan pincének, ahol a borász tudja megálmodni a borokat és ténylegesen a keze munkája révén születik meg a bor. A metszéssel, majd a zöldmunkákkal és a szürettel tulajdonképpen már meg is tettük a legnagyobb lépést. Valljuk, hogy a metszőolló a pince kulcsa. A szőlő feldolgozása hagyományos módon oxidatív módon történik. A kádakban történő héjon erjesztés sok munkát, figyelmet igényel. Az erjedés 12-13. napján kíméletes sajtolással kapjuk az újbort. Az almasav-lebontásra kis tölgyfahordókban kerül sor. A természetes folyamatokat részesítjük előnybe, a technikát a lehető legkisebb mértékben használjuk.

 

Pincénk Kőszeg határában fekvő romantikus szőlőhegyen, a Kőszegi- hegységgel körülölelt Pogányok bejáratánál található. Itt dolgozzuk fel teljes egészében a szőlőtermést, tároljuk és értékesítjük borainkat. Pincénk 3 részre tagoldóik, ahol egy kiszolgáló, egy érlelő és egy feldolgozó helyiség található. Itt tarjuk a borkóstolókat, de baráti társaságok összejövetelére is lehetőséget teremtünk a pince hűvösében, illetve a tél melegében.  
Barangolhat a környéken, a pogányi szőlőhegyen, szőlők között, felfedezheti a borospincéket, dűlő utakon gyalog, kerékpárral könnyedén eljuthat a szomszédos falvakba, Velembe, Bozsokra, Cákra, de gyorsan a történelmi kisvárosba, Kőszegre is. A szőlőhegy tetejéről csodálatos panorámában gyönyörködhet továbbhaladva turistajelzések mentén a Kőszegi-hegység értékei felé. (Ó-ház kilátó, Írottkő, Stájerházak, Hétforrás, Szent-Vid kápolna). Ha éppen megpihenne ebbe a csodálatos környezetben, akkor pincénk szomszédságában található Akácos Vendégház áll a vendégek szolgálatában.

Nem tömegborokat, inkább különlegességeket készítünk, kis tételekben. Termékeink között megtalálhatóak a friss, fiatalos, illatos borok; az érlelt, telt száraz vörösborok, valamint a késői szüretelésű száraz vörösborok is. Kistermelőként nem tudunk megfelelni a gyorsan növő kor igényeinek, hiszen tételeink más-más ízvilágot hordoznak magukban. A 225 l-es tölgyfahordós érlelés során minden kis külső tényező hatványozottan köszön vissza a borban.
az arra megérett nedűt tartós tárolásra acéltartályokba, illetve palackokba töltjük .

Borainkat házasítás után főként folyóborként értékesítjük, vagy külön fajborként kerülhet fogyasztásra. Célunk, hogy  a hozzánk betérő látogatóval, legyen az helyi lakos, vagy turista megismertessük filozófiánkat, a borhoz való kapcsolatunkat.


Nyitva tartás előzetes telefonos bejelentkezés alapján, illetve ha a pince körül dolgozunk.


Térjen be hozzánk, tiszteljen meg figyelmével és vigye magával a kőszegi borok jó hírét!

 

 

 2013-2015 Kampits Családi Pince - Kőszeg


design by suletom