Feliratkozás hírlevélre

foto: Kampits László

 

Ma divatos a borozgatás, kóstolás, és az sem baj, ha az ember tisztában van az elméleti alapokkal. A bor nem csak egy alkoholos ital, készítése művészi mestermunka. Ennek a szolgálatában állunk a munka elébe.
Arra törekszünk, hogy az egyedi struktúra, a finom gyümölcsösség és a bársonyosság, a térségre jellemző mineralitás visszaköszönjön minden egyes borunkban. Csúcsboraink erős tannin vázának szüksége van némi időre a hordóban, hogy a gyümölcsös aromákkal szép harmóniába kerüljön. Az idő előrehaladtával bársonyos, elegáns ízélménnyel örvendeztetik meg torkunkat. Igyekszünk megadni a bornak azt az időt, ami alatt igazán megmutatja belső értékeit is. A bor a szőlőben születik meg. Azt, hogy a borász a pincében miként kezeli a betárolt mustot, majd bor, a már másodlagos ám rendkívül fontos és elengedhetetlen része az egész folyamatnak.


"De gustibus non est disputandum." (Az ízlésről nem lehet vitatkozni)

 

 

 

 

 

 

 

SzőlőHordófilozófia

 2013-2015 Kampits Családi Pince - Kőszeg


design by suletom